Foodpoetry: Easy-Boiled rice
Video nummer twee van de reeks Foodpoetry is er!
Deze keer gingen ik en Joseph van Verse maker productions aan de slag met één van zijn eigen gedicht creaties.
Easy-Boiled rice
Tijdens een gesprek over de reis die ik naar Thailand maakte, vertelde hij over de tijd dat hij er woonde en ’s ochtends vaak een stomende, extreem pikante congee ging eten bij een oud vrouwtje die een mini restaurant had bij hem in de buurt. Mijn herinnering aan de Thaise congee was gelijkaardig en zo was al snel beslist waar we onze tweede video aan gingen wijden.
Congee
Ingrediënten
Optionele ingrediënten
- 1 ei(eren) zachtgekookt of gepocheerd
- kip een overschotje of gepocheerd (versnipperd in reepjes)
- Zeevruchten
- ¼ kopje kipgehakt of rundvlees
Instructies
- Combineer ingrediënten voor de congee in een pot en laat 15 minuten sudderen op laag tot middelhoog vuur. Roer af en toe om plakken te voorkomen. Congee is klaar als het een porridgy consistentie is.
- Voeg jouw gekozen extra ingrediënten toe en laat ze even doorwarmen. Voeg aan het einde meer water toe als je liever een dunner mengsel hebt. Serveer warm met je favoriete garnituren.
Joseph schreef in no-time het gedicht dat je kan horen in de video en na wat brainstormen en experimenteren met de inhoud van mijn keukenkasten, was bovenstaande video al snel klaar. Op de achtergrond zich je de fles met pikante ‘hotsauce’ staan die we daarna al topping gebruikten voor de congee die we samen aten.
Geen commentaren